tiistai 23. kesäkuuta 2015

Sano kyllä!




Sano kyllä! -kampanja kannustaa työelämän uudistamiseen

Työelämän kehittämiseen kannustava Sano kyllä! -kampanja käynnistyy maanantaina 22.6.2015. Sen tavoitteena on innostaa kaikkia suomalaisia omilla työpaikoillaan ja omalla esimerkillään tarttumaan työelämän muutoshaasteisiin. Syksyllä jatkuva kampanja sisältää radio- ja verkkomainontaa. Kampanjasivusto löytyy osoitteesta www.sanokyllä.fi [http://www.sanokyllä.fi]

Sanokyllä.fi -sivustolla muistutetaan, että jokainen voi vaikuttaa oman työnsä kehittämiseen – unohtamatta kuitenkaan koko työyhteisön merkitystä muutoksen mahdollistajana. Sivustolta löytyy myös leikkimielinen ”Millainen työelämän uudistaja olet?” -testi.

– Kesällä monella on aikaa miettiä omia tavoitteitaan ja mitä tulevaisuudelta odottaa. Sano kyllä! -kampanjalla muistutamme, että meiltä odotetaan nyt uudenlaista asennetta työelämän muutoksiin. Muutos ei ole yksilösuoritus vaan joukkuepeliä. Paras hyöty saadaan aikaan, kun kaikilla osapuolilla on yhteinen näkemys siitä miksi muutosta tehdään, toteaa hankejohtaja Margita Klemetti työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Kampanja on osa työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimaa Työelämä 2020 -hanketta. Sen tavoitteena on, että Suomen työelämä olisi Euroopan paras vuonna 2020. Huipulle kipuaminen edellyttää sopeutumista uuteen toimintaympäristöön ja kehittymistä erityisesti johtamisen, innovoinnin ja digitalisaation saralla.

– Työyhteisöissä uudistuminen edellyttää henkilöstön osallistamista ja olemassa olevien resurssien hyödyntämistä. Onnistuminen riippuu siitä, kuinka usein sanomme uudistumiselle kyllä. Yhdessä innovoiminen synnyttää enemmän ideoita sekä vahvistaa yhdessä tekemisen kulttuuria. Avoimuus ja vuorovaikutus luovat maaperää kokeiluille ja muutosten läpiviemiselle. On kitkettävä pois sellaisia rakenteita, jotka estävät luovuuden ja uudistumisen, Klemetti toteaa.

Myös Porin SuomiAreenalla puhutaan työelämän uudistamisesta torstaina 16. heinäkuuta

Kampanjan teema on esillä myös SuomiAreenalla heinäkuussa. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström avaa 16.7.2015 klo 10.30 Eetunaukion lavalla järjestettävän keskustelutilaisuuden työelämän uudistumisesta yksilön ja yhteisön näkökulmasta otsikolla: ”Ei. Ehkä. Kyllä! – Uudistumisen voima työssä”.

Osku Pajamäen vetämässä keskustelussa keskustelijat Reijo Kiskola, Sari Multala, Jyrki Mäkynen, Joonas Nordman, Antti Palola ja Pentti Sydänmaanlakka kertovat, mitä uudistuminen ja työelämän muutos on heille merkinnyt. Keskustelutilaisuudessa pohditaan, että miten voisimme itse kukin vahvistaa uudistamisen ilmapiiriä? On liian helppoa sanoa kaikelle ei, mutta nyt tarvitaan rohkeutta sanoa välillä myös kyllä.

SuomiAreenan keskustelutilaisuuden tarkempi ohjelma on osoitteessa:http://www.tyoelama2020.fi/suomiareena2015 [http://www.tyoelama2020.fi/suomiareena2015]

Lisätietoja verkossa: www.tyoelama2020.fi [http://www.tyoelama2020.fi]

Kampanja verkossa: www.sanokyllä.fi [http://www.sanokyllä.fi]

Twitter: @Tyoelama2020, #sanokyllä

1 kommentti:

  1. Työelämän uudistamiselle KYLLÄ, rajuille irtisanomisille EI. Digitalisaatiolle KYLLÄ, mutta pelkälle sähköiselle asioinnille Ei. Nyt on pakko kommentoida tätä muutosta, kun tänään kävin kolleegan kanssa hersyvän iloisen keskustelun oman organisaation organisaation kehittämisestä/kehittymisestä nopeasti notkeammaksi ja suoraviivaisemmaksi. Mitä onnistumisen riemua ja win-win-tilanteita se tuottaakaan!

    Heti perään sain Valtionkonttorista pyynnön tulla kertomaan innovatiivisia keinoja hyödynnettäväksi Rakennemuutoksessa. Ahdistunut soittaja lientyi, kun yhdessä aloimme miettiä miten voisimme varmistaa kaikkien osaamisen kehittymisen riittävän ajoissa

    VastaaPoista

.