torstai 11. kesäkuuta 2015

Digitaalinen ja sosiaalinen

Digitaalinen ja sosiaalinen ei ole helppo olla. Tai on. Organisaatio on juuri niin digitaalinen ja sosiaalinen kuin sen digitaalisesti ja sosiaalisesti heikoin lenkki. Tai organisaation kolmion kulma. Jos ne ovat johto (tässä: henkilön ominaisuudet, yrityskulttuuri, visio) organisaatiorakenne ja henkilöt, tarvitaan jokaiselta kulmalta osallistumista ja halua.

Digistrategiakin(* merkitsee. Kuka on ne kasvot, ”front office”, joka on digitaalisessa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa asiakkaaseen. Tarvitseeko kaikkien olla? Mielestäni ei. Mutta onkin tärkeää, että organisaatio on koottu sellaisista henkilöistä, joilla se toimii suunnitellusti.

Asiakkaittemme, tilitoimistomaailman, yksi konkreettinen digitaalisen ja sosiaalisen muutoksen huoli on se miten organisaatio voidaan muuttaa digitaaliseksi ja sosiaaliseksi kun työ muuttuu ja työntekijöiden vahvuudet ovat perinteisemmissä toimintatavoissa. Ei varmasti yhdessä yössä. Ensimmäiset askeleet voisivat olla sisältä päin ja yksi asiakas kerrallaan. Tai jotkut muut jotka johto katsoo sopivimmaksi. Yhtä reseptiä tähän ei ole. Kaikkien on silti muututtava.

Ja tämä rakennetaan hyvällä työfiiliksellä. Lainaus eilen ilmestyneestä TTT-lehden uutiskirjeestä:
"”Huomasimme, että kollegoiden arvostaminen ja hyväksyminen sekä huomioiminen erilaisuuksista huolimatta ovat sellaisia asioita, joilla on erityisen suuri merkitys työhyvinvoinnille. Työilmapiiri vaikuttaa oleellisesti kaikkeen.” Tällaisen viestin lähetti Mikael Tuominen TTT-lehden toimitukseen. Hän työskentelee kehitysvammaisten ohjaajana Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä.”

Johto näyttää tässäkin mallia. Niin se vaan menee

--
Näin ajattelin tänään digitaalisesta ja sosiaalisesta murroksesta. Tyypillisesti ajattelen ja opin uutta ympäristöstä joka päivä, tai ainakin lähes, joten huomenna saatan ajatella toisin ;) 

--
(* Kaikki eivät pidä sanasta strategia, koska sillä on tuhansia määritelmiä. Minä pidän siitä juuri siksi. Se haastaa jokaisen ajattelemaan mitä kirjoittaja tarkoittaa ja mitä se minulle merkitsee, olenko samaa mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.