tiistai 17. helmikuuta 2015

Melkein sitoutuja, taitava multitaskingissa?

Toisena lähiopintopäivänä Anja Kulovesi esitteli meille kymmenen kiirehtijätyyliä. Joku meistäkin oli myös Melkein sitoutuja, monen asian samanaikainen suorittaja, taitava multitaskingissa.

Helsingin Sanomissa Ann-Mari Huhtanen kirjoitti tammikuussa kolumnin: Aivoissamme on juuri nyt ruuhkaa - ja se tekee meistä tyhmempiä. Tämän lupasin linkata luettavaksi.

Kuvituskuva lainattu HS:sta


Uskon, että "melkeinsitoutujilla" tai muillakaan kiirehtijätyypeillä ei ole hätää. Olemme aloittaneet mielenkiintoisen matkan kohti Kiireenkesytystä!


3 kommenttia:

  1. Kiitos Eeva linkistä! Luin myös tuon kolumnin silloin kun se ilmestyi, ja kyllä se pistää miettimään. On jotenkin niin helppo jymähtää sellaiseen pinnalliseen "nopeiden palkintojen klikkailuun", kun loppupeleissä olisi palkitsevampaa vähän haastaa itsensä.

    VastaaPoista
  2. Tuttu tyyli itsellenikin. Suorituskeskeinen ja nopeutta arvostava kulttuurimme ja aikamme tukee tätä. Minulla ei ole valmiita vastauksia siihen, miten olla täysin läsnä yhdessä tehtävässä ja kohtaamisessa kerrallaan, mutta uskon, että se on tärkeää paitsi itsellemme myös työn laadulle ja vuorovaikutuksen onnistumiselle.

    VastaaPoista
  3. Usein melkein läsnä riittää, jos vaihtoehto on, ettei ollenkaan. On kuitenkin kuluttavaa olla jatkuvasti jakaantunut. Mistä löytyisi vinkkejä tämän fiksuun säätelyyn?

    VastaaPoista

.